İSTANBUL (İGFA) – Girişimcilik Vakfı’nın, liderlik ve girişimcilik potansiyeli yüksek gençleri fizikî ve dijital ortamda hibrit bir sistemle bir ortaya getirerek Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminden ve birbirlerinden beslenmelerini sağladığı burslu programı Fellow Programı’nın 2023 yılı müracaatları 10 Nisan’da başladı.

Bu yıl 10’uncu periyodu olan, Türkiye’nin tüm üniversite ve kısımlarından müracaat yapılabilen Fellow Programı, fellow ve challenger olarak iki başka alt program halinde girişimcilik potansiyeli yüksek olan gençler için özel olarak hazırlandı. Fellow Programına katılmak ve GİRVAK fellow’u yahut challenger’ı olmak isteyen öğrenciler, 18 Haziran’a kadar https://girvak.bonapply.com/ adresindeki müracaat formunu doldurarak müracaatlarını gerçekleştirebiliyor.

PROGRAMIN SEÇİM SÜRECİ

Dünyada ve Türkiye’de eşi gibisi olmayan, bilimsel ve yenilikçi seçim süreci beş etaptan oluşuyor. Evvel online doldurulan CV’ler puanlanıyor, ikinci kademede Girişimcilik Vakfı Fellow Programı’na dâhil olmak için “Motivasyonun ne?”, “Neden bu programda olmalısın?” sorularının karşılıklarının anlatıldığı, azamî üç dakikalık bir YouTube yahut TikTok görüntüsü hazırlanıyor. Akabinde adaylar ön seçim komitesiyle online olarak mülakat yapıyor. Sonrasında bir kişilik envanteri testi dolduruyor ve akabinde idare şurası üyeleriyle yüz yüze mülakat gerçekleştiriyor.

PROGRAMA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Fellow Programına, Türkiye’de ikamet edip T.C. vatandaşı olan, bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış, üniversitelerin hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan 17-24 yaşları ortasındaki tüm gençler katılabiliyor.

Başvuran adayların üniversitelerinde eğitim gördükleri sınıflarına nazaran challenger ve fellow olarak başka programlara yerleştirilecekleri süreç sonunda hazırlık, 1. ve 2. sınıflar Challenger Programına dahil olurken; 3. ve 4. sınıflar Fellow Programına dahil oluyor. Challenger Programı burs dayanağı olmadan çevrimiçi eğitimler, atölyeler ve networking etkinliklerinden oluşurken, Fellow Programı burs dayanağı ile yüz yüze eğitimlerin, atölyelerin, networking etkinliklerinin ve mentorluk dayanaklarının yer aldığı modüllerle ilerliyor.

GENÇLERİ NELER BEKLİYOR?

Fellow Programı’na katılma talihi bulan gençler, program kapsamında ulusal ve memleketler arası bir ağın kesimi oluyor. Her iki ayda bir rol model alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir ortaya gelerek onların öykülerinden ilham alma fırsatını yakalayacak olan teşebbüsçü adayları, üniversitelerinde teşebbüs elçileri olarak misyon alıyor. Seçilen fellow ve challenger’ların en kıymetli misyonları ortasında kendi etraflarında girişimcilik kültürünü yaymak, çarpan tesiri yaratmak ve Girişimcilik Vakfı’nın “giveback” ideolojisi doğrultusunda toplumdan aldıkları dayanakla kazandıkları tecrübesi tekrar toplumla paylaşarak başarıyı çoğaltmak bulunuyor. Seçim sürecini muvaffakiyetle tamamlayan fellow’lar tıpkı vakitte program kapsamında bir yıl boyunca aylık 1.250 TL burs almaya hak kazanıyor.

Similar Posts