Bünyesinde besin mühendisi bulunduran birinci ve tek artizan dondurmacı olan Serez Dondurmacısı, Uzman Diyetisyen Gamze Altınay iş birliği ile Gerçek Beslenme ve Hakikat Dondurma aktifliğini düzenledi.
İSTANBUL (İGFA) – Doğru Beslenme ve Hakikat Dondurma aktifliğini düzenleyen Serez Dondurmacısı, Uzman Diyetisyen Gamze Altınay ile dondurma tutkunlarını Kozyatağı şubesinde ağırladı.
Doğru dondurma ve gerçek beslenmeye dair birçok mevzu başlığının ele alındığı söyleşi soru-cevap oturumu sonrasında tamamlandı.
Açıldıkları birinci günden itibaren hakikat dondurmanın peşinden gittiklerini tabir eden Serdar Kemahlı, yanlışsız beslenmenin ehemmiyetini Hipokrat’ın ‘Sağlıklı bir hayat için o denli bir beslenin ki, ilacınız besininiz, besininiz ilacınız olsun’ kelamlarıyla vurguladı. Dondurma öykülerinin de bu hassasiyetle başladığını söyleyen Kemahlı; emellerinin hiçbir vakit ithal hazır karışımlar ve şuruplar ile uzmanlığa gerek olmadan kolay kolay hazırlanabilen dondurmalar üretmek olmadığını söyledi.
Doğru dondurma konusunda tüketicilere ikazlarda bulunan Kemahlı, gerçek dondurmanın besleyici özelliğini koruyabilmesi için birtakım standartların yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kemahlı, “Öncelikle tüm dondurmaların birebir olduğu algısını bir kenara bırakmalıyız. Zira hakikat dondurmaların içeriğinde katkı unsuru, aroma, kimyasal kıvam artırıcı, renklendirici, hazır şurup yahut yapay tatlandırıcı üzere ögelerin yer almaması gerekir. Dondurma bir süt eseri olduğu için gerçek ham unsur ve yanlışsız tekniklerle üretilmesi de çok değerlidir. Aksi takdirde çok tehlikeli bir besin unsuruna dönüşebilir. Dondurmayı oluşturan her bir ham unsurun teste tabi tutulması, tarım ilacı (pestisit) kullanılmaması, dört mevsim taze ve doğal gereçlerin tercih edilmesi ve yüksek kaliteli sütün gerçek pastörizasyon süreçlerinin akabinde üretime dahil edilmesi gerekir. Ayrıyeten temel ham husus olan süt kaymağı kullanılmalıdır” diye konuştu.
İKİ TOP GERÇEK DONDURMA İLE GÜNLÜK BİRÇOK BESİN MUHTAÇLIĞI KARŞILANABİLİYOR
Doğru beslenmenin kısıtlamalar değil çeşitlilik içerdiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gamze Altınay ise, “Örneğin iki top dondurma, kişinin kalsiyum gereksiniminin yüzde 9’unu karşılıyor. Birebir formda kasların korunmasında da dondurmanın yararları öne çıkıyor. Tüketeceğimiz iki top dondurma günlük protein gereksiniminin yaklaşık yarısını karşılıyor. Sıhhat açısından düzgünleştirici özelliği olduğunu da biliyoruz. Örneğin, bademcik operasyonu geçiren bireylerin dondurma tüketmesi, kişinin daha konforlu bir istirahat geçirmesini sağlıyor. Ayrıyeten dondurmanın içindeki kalsiyum bedendeki asit-baz istikrarını düzenliyor, kaslarımızın daha rahat kasılmasına yardımcı oluyor. Çikolatalı dondurmalar ise içerisindeki magnezyum sayesinde kaslarımızın daha rahat gevşemesine katkı sağlıyor. Bilhassa de sporcuysanız çikolatalı dondurmaya beslenmelerinizde yer verebilirsiniz” diye konuştu.